Σύνδεση

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Αγρίνιο: Δωρεάν Μεταφορικά - Δωρεάν Αντικαταβολή | Αιτωλοακαρνανία: Δωρεάν Αποστολή κατ' Οίκον, με Ελάχιστη Παραγγελία 29€ | Υπόλοιπη Ελλάδα: Δωρεάν Αποστολή κατ' Οίκον με Ελάχιστη Παραγγελία 49€

Το καλάθι σας είναι άδειο.
 x 

Your shopping cart is empty!

Σύνολο 0,00 €
0

πόντοι

Εργαζόμενη μητέρα και παιδί: όχι στις ενοχές

Αποδοχή Όρων Χρήσης Site: Αποδοχή

Οι εποχές αλλάζουν και ο τρόπος ζωής μας εξελίσσεται. Παλαιότερα, ο ρόλος της γυναίκας ήταν η επιμέλεια και επίβλεψη του νοικοκυριού και η ανατροφή των παιδιών.

Η σημερινή σύγχρονη γυναίκα, όμως, συνήθως εργάζεται και εκ των πραγμάτων απουσιάζει πολλές ώρες από το σπίτι της, πράγμα που την αναγκάζει να ανταποκριθεί σε έναν πολύ πιο σύνθετο και απαιτητικό ρόλο. Παράλληλα, αυξάνονται οι ενοχές της από τη στιγμή που οι ώρες που διαθέτει για το παιδί ή τα παιδιά της είναι περιορισμένες.
Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, η μητέρα αναπτύσσει αισθήματα ενοχής επειδή επιθυμεί να βρίσκεται περισσότερες ώρες κοντά στο παιδί της -πράγμα που δεν συμβαίνει- και ως εκ τούτου αισθάνεται «λειψή». Το αποτέλεσμα είναι να μπλοκάρει και να ακινητοποιείται συναισθηματικά. Ο τρόπος που θα διαχειριστεί μια παρόμοια κατάσταση είναι το Α και το Ω για να αποκαταστήσει μια υγιή σχέση με το παιδί.

Καταρχάς, η μητέρα πρέπει να αξιολογήσει θετικά το γεγονός πως η εργασία της συνεισφέρει στην προσωπική της ανάπτυξη και στην ευημερία της οικογένειας, άρα και του παιδιού. Η απουσία της επομένως λειτουργεί προς θετική κατεύθυνση για όλη την οικογένεια.
Παράλληλα, κάθε μητέρα έχει δικαίωμα και σε προσωπικό χρόνο, πέραν της εργασίας της, χωρίς αυτό να της δημιουργεί αισθήματα ενοχής από τη στιγμή που η ίδια αισθάνεται ότι δεν υπερβαίνει κάποια όρια απουσίας.

Στη συνέχεια, οφείλει να είναι σίγουρη ότι το παιδί περνά καλά κατά την απουσία της και ότι βρίσκεται με ανθρώπους που το κινητοποιούν θετικά και δημιουργικά.
Η επόμενη ερώτηση αφορά στην ίδια: μήπως είναι workaholic και πράγματι η εργασία της την απασχολεί παραπάνω απ’ όσο χρειάζεται; Πολλές φορές, η παραμονή στην εργασία μπορεί να περιοριστεί, αν γίνει σωστή αξιολόγηση των προτεραιοτήτων.

Τέλος, εξίσου σημαντικός είναι ο τρόπος με τον οποίο σχετίζεται η μητέρα με το παιδί στο διάστημα που βρίσκεται μαζί του. Όπως λένε οι ειδικοί, δεν είναι η ποσότητα αλλά η ποιότητα της σχέσης μητέρας-παιδιού που παίζει ρόλο. Ο ποιοτικός χρόνος είναι αυτός που μετράει και καθορίζει τη σχέση μητέρας-παιδιού. Η παθητική συνεύρεση, όσο χρόνο κι αν αφιερώσουμε, δεν θα καλύψει ποτέ τις εσωτερικές ανάγκες του παιδιού.

Αντί λοιπόν για τύψεις και ενοχές, ας δεχτούμε τον ρόλο μας στη σύγχρονη εποχή και ας είμαστε παρούσες -με όλη τη σημασία της λέξης- όταν βρισκόμαστε με τα παιδιά μας. Θα καταλάβουν ότι η αγάπη μας και το νοιάξιμό μας γι’ αυτά δεν μετριάζονται επειδή η ζωή μας υποχρεώνει να βρισκόμαστε μακριά τους κάποιες ώρες της ημέρας.

 Η συντακτική ομάδα του Pharmacy2020

 

Οι πληροφορίες και τα άρθρα που δημοσιεύονται έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές. Η δημοσίευση των πληροφοριών αυτών δεν συνιστά άσκηση της ιατρικής και δεν υποκαθιστούν τις συμβουλές του γιατρού σας ή άλλου φορέα παροχής υγειονομικής περίθαλψης.

 

 

Τηλέφωνο Φαρμακείου

26410-31210

Ώρες λειτουργίας τηλεφώνου: 9.30-14.30

Κατηγορίες Προϊόντων