Σύνδεση

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Αγρίνιο: Δωρεάν Μεταφορικά-Δωρεάν Αντικαταβολή-Παραλαβή και από το φαρμακείο μας, Πλατεία Ειρήνης 4 | Αιτωλοακαρνανία: Δωρεάν Αποστολή κατ' Οίκον, με Ελάχιστη Παραγγελία 29€ | Υπόλοιπη Ελλάδα: Δωρεάν Αποστολή κατ' Οίκον με Ελάχιστη Παραγγελία 49€

Το καλάθι σας είναι άδειο.
 x 

Your shopping cart is empty!

Σύνολο 0,00 €
0

πόντοι

Αποδοχή Όρων Χρήσης Site: Αποδοχή

Αλλεργική ρινίτιδα: Όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Αν υποφέρετε από συχνό φτέρνισμα, συμφόρηση, φαγούρα στη μύτη ή έχετε συχνή καταρροή, τότε μπορεί να έχετε μια πάθηση που ονομάζεται ρινίτιδα. Υπάρχουν δύο τύποι ρινίτιδας: η αλλεργική ρινίτιδα και η μη-αλλεργική ρινίτιδα. Η αλλεργική ρινίτιδα προκαλείται από αλλεργιογόνα όπως η γύρη, η μούχλα και τα κατοικίδια. Αυτές οι ουσίες είναι συνήθως ακίνδυνες για τους περισσότερους ανθρώπους, αλλά μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις ( αλλεργία ) σε ορισμένα άτομα.

Τα συμπτώματα της αλλεργίας είναι το αποτέλεσμα μια αλυσιδωτής αντίδρασης που ξεκινά από το ανοσοποιητικό σύστημα. Το ανοσοποιητικό σύστημα ελέγχει το πώς το σώμα υπερασπίζεται τον εαυτό του. Για παράδειγμα, εάν έχετε μια αλλεργία στη γύρη, το ανοσοποιητικό σας σύστημα αναγνωρίζει τη γύρη ως εισβολέα ή αλλεργιογόνο. Το ανοσοποιητικό σύστημα αντιδρά υπερβολικά με την παραγωγή αντισωμάτων που ονομάζονται ανοσοσφαιρίνη E (IgE). Αυτά τα αντισώματα ταξιδεύουν στα κύτταρα που απελευθερώνουν την ισταμίνη και άλλες χημικές ουσίες, προκαλώντας αλλεργικές αντιδράσεις με συμπτώματα όπως φτέρνισμα, μπούκωμα, καταρροή, φαγούρα και μετα-ρινική ενστάλαξη.

Τα άτομα με αλλεργική ρινίτιδα υποφέρουν συνήθως και από αλλεργική επιπεφυκίτιδα ή αλλεργίες ματιών και μπορούν να είναι συνήθως πιο ευαίσθητα σε ερεθιστικές ουσίες όπως ο καπνός, τα αρώματα, ο ψυχρός και ξηρός αέρας. Η ρινίτιδα μπορεί να εντείνει άλλα προβλήματα όπως το άσθμα, παθήσεις της ρινικής κοιλότητας ή των αυτιών, ή να προκαλέσει δυσκολίες στον ύπνο.

ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΕΡΓΙΚΗ ΡΙΝΙΤΙΔΑ

Ανάλογα με την χρονική διάρκεια των υπεύθυνων αλλεργιογόνων στο περιβάλλον, η αλλεργική ρινίτιδα διακρίνεται σε εποχιακή αλλεργική ρινίτιδα και σε χρόνια ή επίμονη αλλεργική ρινίτιδα. Η εποχιακή αλλεργική ρινίτιδα προκαλείται από εξωτερικά αλλεργιογόνα όπως η γύρη και τα σπόρια μούχλας. Μερικοί άνθρωποι έχουν συμπτώματα όλο το χρόνο λόγω των εσωτερικών αλλεργιογόνων από κατοικίδια ζώα, μούχλα, ακάρεα σκόνης κ.α. Αυτό ονομάζεται χρόνια αλλεργική ρινίτιδα.

ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΛΛΕΡΓΙΚΗΣ ΡΙΝΙΤΙΔΑΣ

Ένας αλλεργιολόγος/ανοσολόγος έχει εξειδικευμένη κατάρτιση και πείρα για να προσδιορίσει ποιά από τα αλλεργιογόνα, προκαλούν τα συμπτώματά σας. Ο αλλεργιολόγος θα πάρει ένα λεπτομερές ιστορικό υγείας, θα εκτελέσει μια φυσική εξέταση και πιθανότατα ένα τεστ για αλλεργίες. Τα δερματικά τεστ αλλεργίας δείχνουν τα αποτελέσματα μέσα σε 20 λεπτά. Αυτά τα αποτελέσματα, θα ληφθούν υπόψη κατά την ανάπτυξη ενός σχεδίου θεραπείας.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΕΡΓΙΚΗ ΡΙΝΙΤΙΔΑ

Το πρώτο βήμα για τη διαχείριση της αλλεργική ρινίτιδας είναι να αποφευχθούν τα αλλεργιογόνα που προκαλούν τα αλλεργικά συμπτώματα. Για παράδειγμα, εάν κάποιος είναι αλλεργικός στα ακάρεα σκόνης, είναι σημαντικό να αποφεύγει να έρχεται σε επαφή με σκόνη ή να λαμβάνει συγκεκριμένα μέτρα υγιεινής, όπως π.χ συχνό πλύσιμο των λινοσκεπασμάτων με ζεστό νερό. Το ίδιο ισχύει και για τα αλλεργιογόνα που βρίσκονται εκτός σπιτιού. Π.χ κάποιος με αλλεργία στη γύρη, πρέπει να περιορίζει την έκθεση σου σε ανθισμένα δέντρα  και λουλούδια, ιδιαίτερα την άνοιξη.

Μερικές φορές τα μέτρα για να αποφύγετε τα αλλεργιογόνα δεν είναι αρκετά για τον έλεγχο των συμπτωμάτων της αλλεργικής ρινίτιδας. Αν η αποφυγή των αλλεργιογόνων δεν βοηθάει και τα συμπτώματα δεν υποχωρούν, ο αλλεργιολόγος σας μπορεί να συστήσει φάρμακα για τον έλεγχο της ρινίτιδας και της πρόληψης των συμπτωμάτων. Τα κυριότερα φάρμακα είναι τα αντιισταμινικά, τα ενδορινικά spray κορτιζόνης, τα αποσυμφορητικά και οι ανταγωνιστές λευκοτριενίων. Σε περίπτωση σοβαρών αλλεργιών ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει ανοσοθεραπεία σε συνδυασμό με φάρμακα για τον έλεγχο των συμπτωμάτων.

Πηγή: American Academy of Allergy Asthma and Immunology 

Αποδοχή Όρων Χρήσης Site: Αποδοχή

1.    Δηλητηρίαση. Θα εκπλαγείτε, αλλά τα κέντρα δηλητηριάσεων αντιμετωπίζουν ένα περιστατικό ανά 14 δευτερόλεπτα! Μπαταρίες, σπρέι, υγρά καθαριστικά και ό,τι βάλει ο νους σας κινούν τη… γευστική περιέργεια των παιδιών. Φυλάξτε τα σε απρόσιτα σημεία και σημειώστε το τηλέφωνο του Κέντρου Δηλητηριάσεων: 210 7793777.

 

Τηλέφωνο Φαρμακείου

26410-21008

Ώρες λειτουργίας τηλεφώνου: 10.00-14.00

 

 

Κατηγορίες Προϊόντων