Αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά την ψωρίαση

Αποδοχή Όρων Χρήσης Site: Αποδοχή

Η ψωρίαση είναι μια χρόνια φλεγμονώδης δερματοπάθεια που προσβάλλει περίπου το 3% του πληθυσμού, χωρίς να κάνει διάκριση ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες. Πρόκειται για πολυπαραγοντική νόσο, για την οποία η επιστήμη δεν έχει βρει ακόμα την ακριβή αιτιολογία της.

Το σίγουρο είναι πως οφείλεται σε κάποια διαταραχή του ανοσοποιητικού συστήματος και σε γενετικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες. Πρέπει να γνωρίζουμε πως η ψωρίαση μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία, δεν είναι μεταδοτική, προσβάλλει και τα δύο φύλα και είναι νόσος με πολλά πρόσωπα, αφού η κλινική της εικόνα εξαρτάται από τη μορφή και την εντόπισή της.

Η ψωρίαση αντιμετωπίζεται σήμερα αποτελεσματικά και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και ψυχολογικής κατάπτωσης. Τοπικά κορτικοστεροειδή, ανάλογα βιταμίνης D, τοπικά ρετινοειδή, φωτοθεραπεία, κυκλοσπορίνη και άλλα φάρμακα και αγωγές χορηγούνται από τους εξειδικευμένους δερματολόγους. Παράλληλα, στο φαρμακείο σας θα προμηθευτείτε εξειδικευμένα σκευάσματα που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπισή της. Ειδικές κρέμες, λάδια, δισκία, αλοιφές, έλαια, αφρόλουτρα και φόρμουλες σε χάπια με αντιφλεγμονώδη δράση καταπραΰνουν την επίμαχη περιοχή και προσφέρουν ανακούφιση.

Η ψωρίαση δεν είναι πλέον ταμπού, είναι μια χρόνια μη μεταδοτική νόσος για την αντιμετώπιση της οποίας η επιστήμη κάνει καθημερινά βήματα προόδου.

 Η συντακτική ομάδα του Pharmacy2020

 

Οι πληροφορίες και τα άρθρα που δημοσιεύονται έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές. Η δημοσίευση των πληροφοριών αυτών δεν συνιστά άσκηση της ιατρικής και δεν υποκαθιστούν τις συμβουλές του γιατρού σας ή άλλου φορέα παροχής υγειονομικής περίθαλψης.

 

 

Τηλέφωνο Φαρμακείου

26410-31210

Ώρες λειτουργίας τηλεφώνου: 9.30-14.30