Η ακμή δεν αποτελεί πλέον λόγο αμηχανίας

Αποδοχή Όρων Χρήσης Site: Αποδοχή

Η ακμή οφείλεται σε φλεγμονή των σμηγματογόνων αδένων και μας έχει ταλαιπωρήσει σχεδόν όλους, λίγο ή πολύ. Εμφανίζεται κυρίως κατά την εφηβική ηλικία, αλλά όχι σπάνια επισκέπτεται και τους ενήλικες. Η κοινή ακμή εμφανίζεται στις περιοχές που φιλοξενούν σμηγματογόνους αδένες, κυρίως στο πρόσωπο και στην πλάτη.

 Ορίζεται ως πολυπαραγοντική νόσος και αποδίδεται σε ορμονικές διαταραχές, σε λόγους κληρονομικότητας, αλλά και στο υπερβολικό άγχος.

Στο φαρμακείο σας θα βρείτε πλήθος εξειδικευμένων προϊόντων που βοηθούν στην αντιμετώπιση της ακμής. Ο φαρμακοποιός θα εξετάσει τον τύπο του δέρματός σας και θα σας προτείνει την κατάλληλη θεραπεία. Υπάρχουν προϊόντα ενυδάτωσης, θεραπείες ήπιου καθαρισμού, καλλυντικά καθαρισμού του δέρματος και απομάκρυνσης του σμήγματος, προϊόντα που ρυθμίζουν την έκκριση σμήγματος και άλλα που αφαιρούν τα ξένα σώματα και το πλεονάζον σμήγμα.

Αναζητήστε ειδικά απολεπιστικά προϊόντα για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα, καθώς και διορθωτικά στικ για την κάλυψη των μικροατελειών του δέρματος. Σε κάθε περίπτωση, με τη βοήθεια του φαρμακοποιού σας, επιλέξτε προϊόντα κλινικά ελεγμένα που έχουν την εγγύηση επώνυμων εταιρειών και τα οποία θα βοηθήσουν αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της ακμής.

 

 Η συντακτική ομάδα του Pharmacy2020

 

Οι πληροφορίες και τα άρθρα που δημοσιεύονται έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές. Η δημοσίευση των πληροφοριών αυτών δεν συνιστά άσκηση της ιατρικής και δεν υποκαθιστούν τις συμβουλές του γιατρού σας ή άλλου φορέα παροχής υγειονομικής περίθαλψης.

 

 

Τηλέφωνο Φαρμακείου

26410-31210

Ώρες λειτουργίας τηλεφώνου: 9.30-14.30